Tyskland - Et ferieland

Mange vil nok rynke lidt på næsten af denne overskrift, men spørgsmålet er om de, der ikke mener at Tyskland kan være et ferieland, overhovedet nogensinde har tilbragt mere end de par timer i Tyskland som det kræver at handle ind ved grænsekioskerne. Tyskland har nemlig temmelig meget at tilbyde den ferierejsende. Men der er jo selvfølgelig ingen tvivl om, at meget har med interesse at gøre. Jeg havde personligt ikke forestillet mig at dykning f.eks. kunne være et interessant emne, men her er jeg blevet meget klogere - og pludselig må jeg spørge mig selv om, hvorvidt det ikke er Danmark der, på lige netop det punkt, har mindst at tilbyde. Jeg er i hvert tilfælde blevet positiv over, hvad dette store land som de fleste egentlig kun kender som gennemrejseland til de sydligere land i Europa, har at tilbyde.

På siderne her er det mit mål at beskrive lidt om, hvad man som dansk turist kan se og opleve i Tyskland. Jeg vil ikke forsøge at begrænse mig regionalt. Ydermere vil jeg forsøge at fokusere på flere forskellige emner som kunne være interessant for at ramme et bredere publikum til siden her. Jeg håber på den måde at kunne tilbyde læseren lige netop de oplysninger der gør, at man ender med at sige, at Tyskland - det er lige netop dér jeg gerne vil holde min næste ferie.

Ferieplanlægning

At planlægge en ferie i Tyskland behøver ikke tage lang tid. Der er massevis af overnatningsmuligheder - alt fra Zimmer frei, over vandrehjem til hoteller i mange forskellige prisklasser og kvaliteter. Har man mod på det, synes jeg så afgjort man skal holde sig fra hotellerne og søger over mod Zimmer Frei, eller pensionater. Det giver mulighed for at møde andre ferierejsende, og ikke mindst den lokale Tysker. Hoteller er dejligt anonyme, men spørgsmålet er om man virkelig får det ud af sin ferie som man gerne vil.

Mange områder specialiserer sig i en eller anden bestemt ferieform. Det kan være vandreture i den ofte fantastisk skønne natur, det kan være dykning i nogle af de lokale søer, eller noget helt andet. Med andre ord har man rig mulighed for at udveksle erfaringer med andre og udvide sin bekendtskabskreds. Den slags synes jeg er meget spændende, og det ses da også tydeligt i min adressebog, hvor langt hovedparten af de personer der findes her, er bosiddende udenfor Danmarks grænser.

Internettet er jo en imponerende kilde til information om et område. Man behøver ikke søge længe før man har en massiv liste over ting der seværdige. Mange pensionater og hoteller har på deres hjemmeside links til disse attraktioner og beskrivelser af, hvad der er interessant. Brug lidt tid på at nærstudere disse og din ferieplanlægning kan være overstået på endog ganske kort tid. Den største udfordring synes at være, at komme i gang.

Sproget

Dativ, Genitiv, Akussativ og hvad ved jeg. Udtryk vi alle lærte i skolen og som gjorde os alle bange for det tyske sprog. Det er jo en grammatik så svær, at det kræver en universitetsgrad bare at bede om et glas vand. Eller rettere - sådan føler vi det. Tyskerne er godt klar over, at deres sprog ikke er det letteste i verden, men de er så stolte, når folk udenfor deres lands grænser gider bruge lidt energi på at forsøge at snakke tysk - og de vil gå meget langt for at forstå hvad du forsøger at fortælle dem. Enkelte regioner har dog en så kraftig accent, at de kan være noget vanskelige at kommunikere med - men det er så den slags jeg så bare synes er en udfordring - en udfordring som jeg har det sjovt med. Vær dog en lille smule på vagt - der er faktisk, især blandt den yngre generation, en del tyskere, der gerne vil forsøge sig på Engelsk, og de bliver meget skuffede, hvis man ikke forsætter en samtale på Engelsk. Det er altså ikke fordi de ikke kan og vil - nok mere fordi vi andre er af den holdning, at vi taler Tysk bedre end de taler Engelsk. Med andre ord, kan et besøg i Tyskland også gå hen og blive en spændende rejse i sprog.

Læs siderne her og brug lidt tid på at overveje en ferietur til vores sydlige nabo. Jeg vil mene, at du her har alle muligheder for en god og indholdsrig ferie. Jeg håber jeg kan være en inspirationskilde til en god oplevelse.