Mavi Diving

Der er et utal af dykkercentre i Kaş. Området går for at være et af de bedste steder i Tyrket når det drejer sig om dykning. Og det kan mærkes. Byens gamle havn er fyldt op med dykkerbåde som ligger tæt pakket ved siden af hinanden. De fleste dykkercentre har ikke et decideret center bag sig, men har forretning på deres båd. Det vil sige, at de er fyldt med udlejningsudstyr og kompressor og hvad ved jeg.

Mavi Diving er et af de ældre dykkercentre i byen. De har deres eget lille hus et stykke væk fra havnen. Her forefindes kompressor og udlejningsudstyr også. Jeg vil tro, at det er det mindste dykkercenter jeg nogensinde har set. Centret har haft en noget omtumlet tilværelse i 2014, men det skulle alt sammen være på plads, og jeg håber da at centret har mange år fremover. Centret er Tysk ejet og man sværger til CMAS og VDST (det tyske sportsdykkerforbund). Der tales selvfølgelig Tysk, men det skader ikke hvis man også behersker engelsk. De lokale der er ansat på båden taler et forkvaklet engelsk, men med pasende mængde tegnsprog går det også. Klientellet er meget internationalt. Jeg talte besøgende fra lande som: Danmark, Tyskland, Frankrig, Østrig og Equador.

Dykkercentrets båd - Mavi - er en træbåd som er glimrende holdt. Der er alt det om bord der skal være - måske bare ikke helt plads nok ;-). Udstyret kan man om natten lade være om bord. Her sørger personalet for at udstyret skylles. Jeg må sige at her gør man et godt stykke arbejde. Jeg har ikke hørt om nogen der har mistet udstyr på den bekostning.

På de længere ture serveres der mad om bod, og den fejler bestemt ikke noget. Alle blev mætte. Prisen er rimelig

Dykningen der udbydes er som hovedregel ikke for nybegyndere. Vi taler her om dykning til 40 meter eller mere og ofte i strømfyldt farvand. Her er så nok min personlige største anke mod dette center. Man søger ligefrem efter strøm og ekstrem dybde, da man mener at det giver mulighed for at se lidt større fisk. Om det var perioden, hvor vi var der eller om det er generelt kan jeg ikke sige, men dyrelivet var meget spartansk - uanset om der er strøm eller ej. På et punkt lod jeg mig dagligt irritere. Jeg indrømmer gerne at når Fruen og jeg hopper i vandet, da er vi længe under vandet. Vi har som regel de længste bundtider. Men man nåede stort set aldrig at trække den sidste svømmefod om bord i båden da startede motoren og så gik det ellers hjemover. I bølgerne - som ganske vist ikke var rekord høje - blev man så katet fra side til side. Det var ganske vanskeligt at komme ud af udstyret. Når alt så var pakket væk og man var klar til at deltage i det sociale der altid er om bord på et sådan skib, da var vi på vej ind i havnen. Dermed blev vi aldrig sådan en rigtig del af truppen. Det fandt jeg noget irriterende.

Prisniveauet for dykning her følger markedet i området. Taget i betragtning hvad man tilbød os at se, synes jeg dog at prisen er i den høje ende. På grund af prisen blev vores ferie stort set lige så dyr som 14 dage i Caribien. Og guderne skal vide, at har jeg valget mellem Kaş og Caribien, da vinder Caribien med længder.