Kaş

I mange år har Kaş været sådan et insider tip. Det var et skønt sted at tage på ferie. Et sted der ikke var kendt af så mange. Et sted, hvor man ikke blev overrendt af sælgere. Kaş var byen, hvor det lokale liv havde haft mulighed for at fortsætte som i mange år før uden at lade sig påvirke af de pengestærke turister, der ofte kan ødelægge et nok så kønt område.

De sidste år (skrevet 2014) er der der åbenbart sket noget. Byen er blevet en magnet for både turister men også for Tyrkere der har set sit snit til at bo i et område med en forøget mulighed for arbejde. Byen er derfor vokset eksplosivt. Mange rige Englændere har købt jord her og bygget huse som de så har solgt videre med en passende fortjeneste. Det er derfor umuligt at sige noget om byggestilen her. Det er en obskur blanding af Tyrkisk og nordeuropæisk/engelsk. Ikke ligefrem kønt. I den indre by finder man en del engelske pubs. De er dog efterhånden så godt som tomme, da Englænderne har fundet andre stedet at investere deres sparepenge.

Stedet er i dag styret af turismen. Midtbyen koger det meste af dagen og specielt om natten af turister der sidder på fortovsrestauranter og indtager deres friturestegte middage. Det lokale køkken synes stort set væk.

Prisniveauer er rimeligt uden dog at være billigt. Priserne er helt sikkert steget henover årene - her kan jeg dog ikke tale med om niveauet. Der findes mange små turistorienterede forretninger i byen. Måden der handles på er ikke noget for mig - man skal helst være god til at forhandle. Byen har en gang om ugen marked. Her sælges alt fra kartofler til krydderier og tøj. Som turist taber du enhver forhandling. Vi blev ved køb af krydderier snydt så meget at selv sælger fik dårlig samvittighed og gav os en ordentlig portion ekstra med (og han har sikkert tjent godt alligevel).

Kaş ligge på en bjergvæg. Det er altså derfor ikke en by for folk der er dårligt til bens. Vælger man at afholde sin ferie ved hotellets pool kan det dog godt gå alligevel.

Det er muligt at leje bil, men der er ikke mange udbydere og de taler ikke ret meget andet en Tyrkisk. Det er altså ikke helt nemt at leje, og man bliver sikkert snydt igen :-). I stedet er der busser. Her gør man klogt i at investere i et detaljeret kort for området. Skiltningen ved busholdepladserne er grænsende til horribel. Busserne synes i virkeligheden at være mindre taxier der lejer sig ind på ruter. Priserne er rimelige og man kommer langt for sin investering. Personligt havde jeg dog altid den mærkelige fornemmelse, at det ikke var helt sikkert om jeg kunne finde en bus der kunne køre mig tilbage til Kaş igen.

Med Engelsk og Tysk kommer man langt. De lokale er ikke just eksperter i sprog, men med tilføjelsen af lidt tegnsprog, da går det som regel alligevel.

Der findes massevis af indkøbsmuligheder i Kaş. Bare ikke lige i nærheden af hotellerne. Det nyder man så godt af her. Vand på flaske er dyrt. Rasende dyrt. Købt i de mindre supermarkeder var prisen omkring 1/10 af hotellets pris. Sodavand og øl er i supermarkederne også billigt. Det kan derfor betale sig lige at se sig lidt om.

Restauranter er der mange af. Vi prøvede kun en af dem. Maden var OK uden at imponere. Priserne rimelige. Vi valgte i stedet halvpension - og det var vi ganske godt tilfredse med.