En rejsebeskrivelse fra Tyrkiet

Dette års ferieplanlægning er ikke gået helt efter bogen. Der har været lidt sygdom i ferierne som har ødelagt noget nær al den planlægning der var, så der var så at sige behov for en akut planlægning af ny ferie. Som altid er fruen et par skridt foran mig, og da hun med alvor i stemmen bekendtgjorde, at jeg nu havde 2 dage til at udtænke mig et rejsemål, var jeg inderst inde godt klar over, at planlægningen var lavet for længst, og at jeg sådan set bare skulle have muligheden.

Efter et par dage havde jeg så en grundlæggende idé klar. Jeg kunne godt tænke mig en ferie i Sydengland. Her er der massevis af kulturelle ting at se på, og samtidig er vejret kendt for at være nogenlunde. Det skulle ikke være nogen badeferie, men en cykelferie, hvor vi stille og roligt kunne køre fra det ene sted til det andet. Jeg havde kikket kort og konstateret, at det på visse strækninger ville være noget bakket, men sådan var dét bare.

Her stod fruen så med et dilemma. Nu var jeg kommet med et forslag, og det var tydeligt, at det ikke stemte sådan helt overens med hendes planer. Så med undskyldningen at det var for sent når man skulle planlægge så meget..., var mit forslag hurtigt afvist. Et hurtigt kik på "Indernettet" viste dog, at der var massevis af rejseudbydere, der lige netop udbød den slags ture, men det behøvede jeg vist ikke fortælle fruen - der var andre planer.

Nej vi skal til Tyrkiet kom det så frem... Bosiddende i Tyskland ikke langt fra en af tyrkernes højborge - Dortmund, må jeg tilstå at jeg var lige ved at gå i sort. Det er nemlig ikke just guds bedste børn der bor her. Nu skal man jo ikke generalisere, men jeg kører personligt ikke til Dortmund Nord - og slet ikke om aftenen. Indrømmet - jeg havde en del fordomme at kæmpe med her. Men beslutningen var taget, og hotellet for længst fundet. Det var sådan set bare et spørgsmål om at køre til rejsebureauet og bestille. Og det gjorde hun så dagen efter.

Læs her om vores tur til Tyrkiet - nærmere betegnet Kaş. En tur, hvor fordomme skulle be eller afkræftes. Som (næsten) altid ved os stod Dykning højt på programmet. Fruen havde taget hendes Instruktør Certifikat her, og der var tydeligvis nogle minder der skulle genopleves. Læs her, hvordan dét gik.

Som altid er mine rejsebeskrivelser skrevet med et glimt i øjet. Den typisk lidt negative tone er bevidst valgt, men ikke nødvendigvis altid sådan ment. Du ønskes god fornøjelse med at læse disse sider.

© Fmlaursen.dk