Dag 12 - Walk on the bright side

Når man nu har besluttet sig for, at dykning kan være dykning, så må man jo finde på noget andet at fordrive tiden med. Vi har af flere omgange haft lejlighed til at kaste et blik på den halvø der ligger lidt vest for Kas. Vi trænger til en gåtur og til at få forbrændt nogle af de mange kalorier vi indtager hver morgen. Enhver gåtur her i området starter med en tur til byens torv, hvor vi lige tanker et par liter vand. Herefter går det langs vandet i vestlig retning. Først kommer vi forbi Amphiteateret. Her har vi været før, men denne gang er der igen mulighed for lidt foto-shooting. Det er svært at få noget brugbart i kassen, men så må man jo nøjes med det man kan få.

Umiddelbart efter ligger der en campingplads. Vi spekulerer lidt på, hvem der går med hede drømme om at ligge i telt i 40 graders varme, men giver op. Vi kender ingen der har de tendenser. Ved siden af camping pladsen er der - som man ofte ser i syden - et lille område med instrumenter der kan bruges til lidt simpel gymnastik. Fruen har jo på stort set hele turen døjet med ondt i ryggen, så hun finder det ganske glimrende, at vi lige bruger lidt tid her. Jeg har nu heller ikke noget imod lige at få rørt nogle andre muskler - og lidt sjovt er det dog trods alt.

Vi går videre. Forbi den nye lystbådshavn som vi kan beundre fra den modsatte side af bugten. Det er nogle ganske flotte skibe der ligger her. Vi bliver enige om, at vi på et eller andet tidspunkt bliver nødsaget til lige at kaste et lidt mere intenst blik på de faciliteter der er her. Ikke at vi agter at bruge dem, men hvem ved - måske der er nogle vi kan fortælle om dette. Turen går videre og vi møder en noget ældre herre der med tegn og fagter fortæller, at han gerne vi give os nogle krydderier han har samlet op langs vejen. Oh de dufter altså rigtig godt. Jeg går og sniffer til disse i mindst en halv time, men så er de altså også tømt for alt, hvad der gør dem interessante.

Nogle gange skal man træffe nogle valg - og således også her. Vi kommer til et kryds, og vi beslutter os for at følge kysten venstre om. Her møder vi som det første et ganske imponerende rensningsanlæg. Vi morer os lidt over, at vi kan se ikke mindre end 3 både fra stedlige dykkercentre lige nedenfor. Herunder også båden fra Mavi Diving. Anlægget ser professionelt drevet ud. Man kan jo frygte at luften bliver dårlig i nærheden af et sådan, men ikke her. Trods en ubehagelig varme er der intet at mærke. Jeg må tilstå at jeg er lidt imponeret.

© Fmlaursen.dk Turen går videre. Her ude på halvøen ligger der en by, som tydeligvis er "besat" af englændere med penge på lommen. Husene er af en helt anden standard end det jeg/vi har set i Kas. Vi taler her om store huse med stilfuldt indrettede haver - og naturligvis grønne velplejede græsplæner. Alle huse har så vidt vi lige kan se egen pool. Nogle af dem er sågar med vand... Det her er noget helt andet end Kas. Jeg tror faktisk, at jeg ville kunne finde mig til rette her. Vi møder aldrig en sjæl - og det trækker ned. Men det er også en by for velhavende Englændere der måske kommer her en gang om året eller 2. Så der er faktisk - om end det er et område med Englændere - et stille og roligt sted, hvor man godt kan slappe af.

Jo længere vi kommer ud på halvøen, jo mere råt bliver havet. Helt ude på spidsen er det ikke et sted jeg sådan af egen fri vilje vil bade. Husene her er heller ikke helt så fine og flotte som dem vi mødte i starten. Vi er vel ved at komme til en lidt lavere Engelsk middelstand. Følger man kysten langs en halvø går turen da også igen - før eller siden - tilgabe mod udgangspunktet. Således også her. Husene bliver større og større igen, og haverne mere imponerende.

Vi må dog erkende, at solen er nådesløs. Vi er ikke beskyttet af 7 mm neopren som vi har været indtil nu, så solen farver huden rød. Og det med eftertryk. Vi må derfor endnu engang træffe et valgt. Enten bider vi smerten i os eller også tager vi en bus tilbage til Kas. Vi er denne dag nogle kyllinger og vælger den nemme - og i bund og grund billige - løsning og tager en bus hjem. Vi har dog også været på farten i nogle timer og det er da også sen eftermiddag, da vi når hjem til hotellet.

Efter aftensmaden er indtaget, går vi efter at have talt med vore nye venner fra Bayern, en tur ned i byen. De har bestilt en tur til en Grottevandring ved Saklikent. Det lyder alt sammen godt og vi har spurgt om det er OK at vi tager med. Det bekræftes, og vi bestiller derfor en tur sammen med bayern-truppen og nyder godt af at de er så mange som de er. Vi får en klækkelig rabat. Vi kan ikke rigtig hive informationer ud af turist-mutter (i et dykkercenter), hvad der venter os, så vi må tage det hele lidt som det kommer.

Jeg må erkende, at jeg har en begyndende snue. En snue der hverken vil bryde rigtig løs eller trække sig tilbage. Det skal nok blive sjovt.

Vi går tidligt i seng (21:00). Det har grundet den hårde sol været en hård dag for vores korpus. Vi ved, at der venter en spændende dag i morgen - så det gælder om at få sovet alt det vi kan komme afsted med.