Restferie 2011

Trods et ferierigt 2011, hvor mangt en feriedag blev afholdt som en såkaldt flexdag, stod jeg så i starten af 2012 stadig tilbage med 9 dages restferie som jeg absolut måtte se at få brændt af. Mulighederne tårnede sig op, men én feriedestination blev ved med at presse på. Thailand. I mange år har jeg gået og drømt om at komme til denne østens perle, og i mindst lige så mange år har jeg valgt at se bort fra denne mulighed - ene og alene fordi jeg ikke ønskede at tage på en sådan rejse alene. Nu med fast rejsepartner ser alting jo helt anderledes ud, og et kik på det store internet viste hurtigt, at der var - og er - massevis af muligheder for at nyde en tur til dette land.

Rejsearrangør blev "Jahn Reisen". Ikke fordi de var hysterisk billige, men fordi de havde Khao Lak på programmet til en rimelig penge, til hotel Merlin som vi ud fra de billeder vi kunne finde vurderede som dét hotel der ville passe os bedst. Vi er ikke hyppige Thailand rejsende, så turen her var lige så meget en tur, hvor vi ville lære land og folk lidt at kende og ganske simpelt se om landet er noget for os. Det betyder også at vi ikke på forhånd havde lagt os fast på noget konkret omend der dog var et par sager vi gerne ville se og ikke mindst opleve.

Hovedtemaerne for ferien her var - som så mange gange før - dykning og vandreture i den smukke lokale natur. Vores foto hobby skulle have et tvist denne gang, da ét undervandskamera blev dømt ude efter 10 års intensiv indsats rundt omkring på kloden. Ydermere var der ønsket om at sejle kajak mellem limstensklipperne. Rejseguides blev indkøbt og gennemlæst, og for første gang i længere tid indfandt der sig ved os et stadie af "forventnings glæde" som kun kunne gøre turen til en katastrofe. Sjældent har jeg selv i hvert tilfælde glædet mig så meget til en rejse.

Læs på disse sider om de ting vi har set og oplevet og vurder selv om det var en tur der på et senere tidspunkt lader sig gentage. Siderne her er som altid skrevet med et glimt i øjet og egentlig mere skrevet som en blanding af dagbog og rejseguide til mig selv. Skulle du som læser finde glæde og fornøjelse ved dette og kan du selv bruge dette ved en senere rejse da vil det selvfølgelig glæde mig meget.

God fornøjelse

© Fmlaursen.dk