Dykning

I starten af 90'erne var jeg 2 gange på Lanzarote på Club la Santa. Her var den primære aktivitet for mig dykning ligesom det i øvrigt er i forbindelse med stort set alle mine ferier. Dengang var jeg begejstret over dykningen, og da Tenerife ikke ligger særlig langt derfra var der ved mig en forventning om, at det jeg her skulle opleve ville være meget sammenligneligt. Endnu en kuffert var derfor pakket med mit dykkerudstyr og forhåbningerne var ret høje da vi stod ved check in i Paderborn Lufthavn glædeligt overrasket over, at Air Berlin ikke havde taget ekstra for vores bagage, da det blot på forhånd var anmeldt. Endelig et anstændigt flyselskab.

© Fmlaursen.dk Vi havde besluttet at benytte et lokalt dykkercenter i Puerto de la Cruz der ligger i forbindelse med Hotel Maritim. Centeret kalder sig Atlantic Tauchen og er Tysk ledet. Min bedre halvdel havde i forbindelse med et ferieophold omkring 2002 benyttet dette dykkercenter og var baseret på de erfaringer ret sikker på, at dette ville være det bedste alternativ i området.

Når snakken falder på dykning og Tenerife, er der et par småting man skal huske på. Øen kan jo ikke ligefrem kaldes for flad. Faktisk skal man ikke bevæge sig ret langt ind i landet før man befinder sig i én kilometers højde, og hvis man lige har været på et dybere dyk, kan dette faktum alene sagtens blive udslagsgivende for, om man får en gang DCS - og hvem vil det? Derfor skal der her lyde en ganske klar og tydelig advarsel mod bare at køre rundt på øen efter et dyk uden først at have sat sig ind i, hvor højt op man kommer til at bevæge sig. Dette er selvfølgelig noget man i dykkercentrene her er klar over, men for fladlændere som os, er det dog noget man lige bør tænke lidt mere over. Er du ikke bekendt med begrænsningerne, bør du måske overveje at læse lidt om emnet.

En anden ting jeg ret hurtigt lærte er, at der synes at være en vis forventning om, at man benytter DIN kobling på sin regulator. Der blev på intet tidspunkt spurgt om man skulle bruge en adapter, men det var dog et faktum, at man kun lå inde med flasker med DIN kobling. Derfor - bruger du INT kobling til din regulator husk endelig en adapter, eller en indsats samt det nødvendige værktøj for at montere dette.

Vandtemperaturen omkring Tenerife er nogenlunde konstant hele året. Det vil sige, at det er aldrig helt koldt, men på den anden side set ligeledes heller ikke sådan rigtig varmt. Jeg havde derfor medbragt en 7 mm våddragt og min bedre halvdel havde medbragt en 5 mm våddragt. Jeg indrømmer gerne at jeg har meget let til at fryse, og skal da derfor tilstå, at efter et dyk til ca. 30 meter med en total bundtid inklusive deko på ca. 1 time og 10 minutter, da var jeg så kold, at der den pågældende dag alene af den grund ikke blev plads til et dyk nummer 2.

Tenerife ligger ude i Atlanten. Det kan man ikke lyve sig fra. Til visse mål skal der derfor sejles, og bølgerne kan være endog ganske store. Man opererer med et begreb der hedder "bund-bølger", og det skal forstås ret bogstaveligt. Når man en lille km fra kysten dykker på en 15-20 meter, da kan man meget tydeligt mærke bølgerne. Man bliver let flyttet en 3-5 meter fra side til side og når man laver sikkerhedsstop på 5 meter, er det heller ikke ligefrem let at holde en fast dybde. Har du derfor bare den mindste tendens til søsyge, vil jeg anbefale at tage lidt medikamenter med til at holde dette i ave. Dykkercenteret har noget tyggegummi man kan købe, og det havde jeg da personligt en del glæde af. Prisen var dog så høj at jeg vil sige, at man bør tage noget med hjemmefra.

Læs på disse sider lidt om de oplevelser vi havde i forbindelse med dykningen omkring og langs Tenerifes kyst. Jeg håber der er lidt information du kan bruge.