En rejsebeskrivelse fra La Palma

Det hele startede egentlig med, at jeg af det firma jeg er ansat i, blev bedt om at booke noget ferie. Det skulle helst gå sådan lidt hurtigt. Efter en lidt kaotisk sammenholdelse af diverse kalendere lykkedes det dog at finde en ca. 3 uger lang periode i September, hvor dette kunne lade sig gøre. Men en ting er at booke ferie - noget andet er at finde ud af, hvor ferien skal gå hen.

Jeg er bosat i Tyskland - nærmere betegnet Holzwickede lidt uden for Dortmund, og her er jeg ikke helt bundet af rejsebureauer som jeg har været det i lille Danmark. Det vil sige - rejsebureauer er stadig den enkle vej til en ferie, men der er bare så mange flere af dem, og udbudet er bare så meget større. Den største udfordring er derfor egentlig at finde ud af, hvor man gerne vil hen og ikke mindst, hvad man gerne vil se.

Jeg havde igennem venner hørt, at Azonerne skulle være stedet. Stedet for dem der gerne vil have den store naturoplevelse. Stedet for dem der gerne vil tæt på den lokale befolkning. Se den slags tiltalte mig en del. I Januar måned havde vi også aflagt messen Boot i Düsseldorf et besøg og her hørt om Azonerne - og ret beset - jeg var tændt. Jeg var faktisk nået så langt, at jeg havde fået tændt en lille flamme ved "Fruen", og jeg regnede derfor med, at det blot var en proformasag at få bestilt de billetter.

En sen aften sad konen derfor med hendes lidt bedagede PC på skødet og søgte på mulighederne. Men hun var meget tavs. Det gik først senere op for mig, at Azonerne måske ikke er det billigste sted at tage hen. Som hun udstrykte det: "Til den pris kan vi lige så godt tage 2 uger til Maldiverne". Og det er måske rigtig nok - men Maldiverne er ikke Azonerne, så derfor synes jeg måske at sammenligningen var lidt forkert. Prøv for eksempel at tage på vandretur på Maldiverne... Tag for eksempel på besigtigelse af en vulkan på Maldiverne - nej vel? Det er lidt som at sammenligne æbler med flødeboller. Begge kan spises, men de har derudover intet til fælles.

Nuvel - det blev sengetid, og jeg faldt hurtigt i søvn. Det gjorde "Fruen" så ikke. Hun sad den halve nat med PC'en på skødet, og næste morgen proklamerede hun så stolt, at hun havde fundet ud af, hvor vi skulle på ferie. Og nej - det var ikke Azoerne. Nej hun havde altid villet til La Palma, da denne ø går for at være den grønne ø blandt de Kanariske øer, og hermed var den beslutning ligesom taget. Det er den slags ting der gør det let at være mig. Jeg behøver rent faktisk ikke tænke over, hvor jeg vil hen - den slags alvorlige beslutninger tager "Fruen" helt alene. Hun brokker sig så godt nok over at jeg aldrig er med i planlægningen, men det er jo ikke nemt, når nu man altid tilsidesættes. Så derfor - indtil andet er bevist, så er det vist måden at gøre dét på.

Sommeren 2013 har været ganske fantastisk. Vi har været på en cykelferie igennem Tyskland i det skønneste vejr. Nu var sommeren ligesom bag os. Alle andre havde brugt deres ferie, og nu skulle vi så til at nyde frugten af at have arbejdet mens alle andre havde nydt. Læs her min beretning om turen til La Palma.

© Fmlaursen.dk