Egyptensrejse 2011

I sommeren 2011 besluttede jeg mig for, at det var tid til at flytte udenlands. Jeg havde derfor brugt en stor del af sommeren på at søge job, og havde da også været i tæt dialog med en større virksomhed i Essen. Faktisk var vi så langt, at det hele virkede som et spørgsmål om, hvor underskriften skulle sættes. Pludselig ændrede verdensbilledet dig som drastisk, og det hele faldt til jorden med et hult brag. Jeg havde dog taget ferie for at kunne planlægge og måske også udføre en flytning, og dermed stod jeg pludselig med 14 dages ferie jeg overhovedet ikke anede hvad jeg skulle bruge til.

Den store jagt gik derfor ind. Jeg - eller måske skulle jeg her sige vi - var dog temmelig sent ude, og derfor var det ligesom begrænset, hvad vi kunne finde af rejsemål med bare nogenlunde anstændigt vejr og med vand, hvor man gider dykke. Jeg har personligt aldrig været i Egypten før, og ret beset har jeg altid sagt, at det er et land, hvor jeg bare absolut ikke vil hen. Men når valgmulighederne bliver små, må man jo af og til gå på kompromis med sine værdier. Og således gik det så denne gang

Igennem det Tyske rejseselskab "Schauinsland" blev der booket 2 ugers ferie i hotellet Lotus Bay. Hotellet ligger ca. 50 km syd for Hurgada lufthavn. Stedet her består af en lille klynge hoteller samt en stribe af små forretninger der hovedsageligt sælger ubrugelige sager. I tæt tilknytning er der også nogle boliger til de personer der er ansat i hotellerne. Efter moderne vestlig standard er området mildest talt ynkeligt, men der er gjort et stort nummer ud af at gøre hotelområderne bare nogenlunde grønne.

Rejsen blev booket med halvpension og man må sige, at med en pris på 650,- Euro pr. person inclusiv fly, var dette absolut rimeligt. Priserne var i det tidsrum meget ustabile, og vi kunne i den efterfølgende uge konstatere, at prisen steg med omkring 200,- Euro for samme rejse med samme rejsebureau. Vi mente derfor at vi var heldige på dette punkt.

Hvad rejse og ophold angik var der egentlig ikke meget at komme efter. Alt forløb stort set gnidningsløst. Hotellet var en anelse slidt, og det gav anledning til lidt udfordringer som vi dog kom om ved på relativ enkel vis. Rejseselskabet udbød også ture ud i landskabet og besøg i nærliggende byer, men dette tog vi ikke imod, da vi primært var rejst hertil for at dykke i det vand, som af så mange dykkere skamroses for farver, flora og fauna.

Læs på siderne her om vores rejse til Egypten - en rejse vi aldrig helt nåede at glæde os til - og som på nogen områder opfylde alle mine marreridt og værste forudintagede holdninger om, hvad det vil sige at være omgivet af Egyptere. Jeg håber du morer dig lidt over det skrevne - det er i hvert tilfælde i den ånd det er skrevet.