Bonaire Ferie 13. - 27. Juni 2009

Rejseberetning fra tur til Bonaire i Juni 2009

Dette er så rejseberetningen fra min anden rejse til Bonaire – øen der ligger i det sydlige af Caribien, og som ofte blandt dykkere i dyb alvor omtales som ”Divers Paradise”. Bonaire er den ene af de 3 øer der i folkemunde omtales som ABC-øerne og er en del af de Hollandske Antiller. I foråret 2008 tilbragte jeg ligeledes 14 dage på denne – set fra en dykkers synspunkt – fantastiske ø, og min begejstrede omtale af turen da jeg kom hjem affødte selvfølgelig øjeblikkelig et massivt og fuldstændigt uimodståeligt pres fra stort set hele min omgangskreds gående på at gentage succesen. Forskellen skulle så bare være, at denne gang ville jeg ikke rejse alene – hvilket jo var den første turs absolut største problem - men rejsen skulle ske som en grupperejse med fed streg under gruppe. Da jeg jo nu havde opsamlet en ikke uvæsentlig mængde erfaringer udi at rejse til denne for dykkere så fantastiske ø, landede en ikke uvæsentlig del af planlægningen selvfølgelig ved mig – ja faktisk skete der det at langt de fleste potentielle deltagere bare lænede sig tilbage og ventede på mit udspil.

Kort over Bonaire De indledende øvelser til turen begyndte i det tidlige efterår 2008, hvor jeg begyndte at afsøge markedet i hele Europa for mulige rejseselskaber, der ville kunne give de bedste tilbud samtidig med at jeg lod jungletrommerne lyde, således at flest muligt kunne komme med – og på den måde være med til at holde prisen nede i et anstændigt niveau og samtidig sikre at stemningen på turen ville blive bedst mulig. Jeg fik lavet en præsentation med detaljeret billedmateriale som jeg benyttede enhver lejlighed til - med stor entusiasme - at fremvise for på den måde at gøre flest muligt interesserede i at deltage.

At hverve deltagere til denne tur skulle dog vise sig at blive en udfordring af de større, og ret beset irriterede det mig ikke så lidt, da der pludselig indfandt sig en mindre finanskrise, som gjorde at folk trak sig hurtigere tilbage end jeg kunne hverve nye deltagere. Enden blev, at vi blev 4 personer der tog af sted. 3 deltagere fra i USA og så jeg selv. En lidt usædvanlig blanding må man nok sige, men det var altså, hvad der kunne blive til – og set i bagklogskabens ulideligt klare lys var det måske ikke så ringe endda. Deltagerne var:
Cathy
Michele
Miles
Torsten (undertegnede)

På disse sider her har du nu mulighed for at lære lidt af mine/vore erfaringer omkring dette enestående rejsemål. Men pas på når du læser disse sider! Du risikerer meget let at blive lige så bidt af denne ø som jeg med tiden er blevet. Er du bare lidt bidt af dykning og interesseret i at dykke på flotte rev uden nødvendigvis at skulle flyve helt til Australien og måske lidt mindre interesseret i gamle faldefærdige skibsvrag, da vil du hurtigt erkende at Bonaire er lige netop dét de lokale på øen så gerne vil vise dig og som de konstant fortæller dig – Divers Paradise.

Fat musen og benyt navigationen til venstre på denne side og lad dig rive med i denne beskrivelse af 14 dages dykkerferie i Divers Paradise.