Vinterferie om Sommeren

Det har altid været lidt af en gåde for mig, hvorfor folk absolut vil til Østrig. Der findes jo ikke et lige stykke vej, og risikoen for at få skader bare alene som følge af en gåtur er jo ganske betragtelige. Østrig er jo kendt for sne, ski og masser af sprut, og hvad interessant er der egentlig ved dét? 2012 skulle så være året, hvor jeg skulle finde ud af det. En gammel knæskade gør, at jeg bestemt lige så godt kan glemme alt om at stå på ski, så i stedet blev det til en sommerferie i alpelandet.

Bilen var pakket med dykkerudstyr for at besigtige de lokale vandpytter, og angiveligt skulle en svømmetur i de lokale vandløb også være ganske interessant. Her måtte jeg så spørge mig selv, hvad interessant der kan være ved at svømme rundt i et vandløb, hvor bunden kun er klipper. Så er et kort dyk ved Tangeværket her i lille Danevang dog langt at foretrække.

Overnatningen blev bestemt til at blive Bachtaverne ved byen Weyregg. Den primære grund til dette var den anstændige pris, et lille tilknyttet dykkercenter og ikke mindst muligheden for at leje mountain bikes, så man ikke skulle vandre hele tiden - det havde vi i hvert tilfælde læst. Stedets hjemmeside er ikke specielt god, ikke mindst takket være en kat der æder alle ens maskines ressourcer. Efter at have brugt oceaner af tid på siden blev Bachtaverne kontaktet, men som forventet kom der ingen svar. Der måtte altså et tlf opkald til, og jeg kan allerede her slå fast, at man her ikke ligefrem taler Rigstysk. Spørgsmålet er så, om man kan forlange det? Nuvel - bekræftelsen kom i løbet af et par dage, og så var det jo sådan set bare at vente på at det blev ferietid.

Dagen kom, og turen startede. Læs på disse sider, hvad jeg lærte og hvad jeg indså. Var mine mistanker velbegrundede eller var der rent ud sagt bare tale om fordomme? Tonen er forsøgt holdt let humoristisk, og mens du læser dette bør du nok have in mende, at jeg er Jyde med stort "J". God læselyst

© Fmlaursen.dk